MITÄ JA MITEN

Kestolakkaus, geelaus vai rakenteet?

Sopivan geelikynsityypin valintaan vaikuttaa moni asia. Omat mieltymykset ja toiveet, oman kynnen kasvunopeus, kunto ja rakenne. Se minkälaista työtä teet sekä yleinen terveys ja hormonit. Valinta on aina yksilöllinen, eikä kaikki sovi kaikille kynsille. Huoltoväli on yleensä 3-4 viikkoa, kestolakalla yleisesti lyhyempi kuin rakennekynsillä ja geelauksilla. Tämäkin on kuitenkin yksilöllistä, toisella huoltoväli voi olla 2 viikkoa ja jollain toisella 6 viikkoa. Oikein tehtynä, oikein huollettuna ja oikein hoidettuna geelikynnet eivät vaurioita luonnonkynttä ja niitä voi pitää pitkiä aikoja putkeen, sillä kynsi ei hengitä kuten usein luulla. 

Kestolakka on luonnollisin ja kevyin vaihtoehto, se on siis kynttä suojaava lakkaus joka pysyy hyvänä keskimäärin 3 viikkoa. Väriä voi muuttaa jokaisen huollon yhteydessä. Kestolakkauksessa ei tehdä kynsiin lisää pituutta, mutta kynnet pääsevät kasvamaan lakan suojassa hyvin, jos sitä halutaan.

Oman kynnen geelaus tarkoittaa oman kynnen päälle tehtävää vahvistusta, joka on kestävämpi kuin kestolakkaus. Geelilakkaus voi olla kestolakkaa parempi vaihtoehto mm. silloin, jos omat kynnet on hyvin hauraat, tai työssä/arjessa kynnet on kovalla kulutuksella. Tässäkään kynsiin ei tehdä lisää pituutta.

Rakennekynnet on vaihtoehto, jossa kynteen tehdään lisämittaa muottien avulla. Rakennekynnet on hyvä vaihtoehto kun kynnet ovat kovalla kulutuksella ja haluat kynsiin mittaa ilman oman kynnen kasvun odottelua. 


KOTIHOITO-OHJEET

Käytä kynsiöljyä. Paljon, päivittäin. Se pitää kynsinauhat ja kynnen kosteutettuna, jolloin kynnet pysyy hyvänä ja kauniina pidempään. Hyvä niksi muistaa kynsiöljy on laittaa puteli vaikka hammasharjan viereen, ja öljytä kynnet aina hampaiden pesun jälkeen. Öljyä koko kynnen ympärys ja myös sormenpäät. Takuut eivät ole voimassa, jos öljyä ei ole käytetty päivittäin.

Älä revi geeliä irti kynsistäsi. Repiminen vaurioittaa luonnonkynttä ja tekee geelien pysymisestä mahdotonta. Jos kynsi lohkeaa, käytä kynsiviilaa. Geelikynsiä voi lyhentää tarvittaessa viilaamalla, ei koskaan leikkaamalla. 

Älä käytä kynsiä työkaluna, mitkään kynnet ei kestä sitä. Kovat tärähdykset ja kolaukset voi rikkoa kynnen  ja vaurioittaa omaa kynttä.

Vahvoja pesuaineita ja kemikaaleja käyttäessä kannattaa käyttää suojahanskoja, koska ne voivat vaurioittaa kynsiä. 

Käytä kynsiharjaa ja kuivaa kädet aina huolellisesti pesun jälkeen.

Älä koskaan liimaa revennyttä kynttä paikalleen kynsiliimalla. 

Geelikynnet on huollettava säännöllisesti sinulle hyväksi havaitun huoltovälin mukaan. Liian pitkäksi venynyt huoltoväli heikentää kynnen kestoa ja altistaa vaurioille. Jos geelikynsi ilmaantuu irti kynnestä, huoltoa täytyy aikaistaa tai korjauttaa yksittäinen kynsi. 

Kestolakkauksia ei ole tarkoitus poistaa itse ennen huoltoon tuloa. 

Jos haluat poistaa geelikynnet, suosittelen poistattamaan ne ammattilaisella, jolloin voit olla varma ettei luonnonkynsille aiheudu vaurioita.

Ole yhteydessä jos tulee mitä tahansa kysyttävää.